Eveniment

Care este cea mai rapida ruta catre Aeroportul Otopeni

20.09.2009, 23:47 19284

Ruta feroviara Gara de Nord-Aeroportul Otopeni este in prezentsingura care poate garanta un timp de transport fix, 40 de minute,la care se adauga circa 5 minute cu autobuzul, in conditiile incare din cauza traficului de la orele de varf in Capitala si alucrarilor de la pasajul Baneasa, taxiurile sau autobuzele exprespot sa parcurga traseul chiar si intr-o ora si jumatate sau douaore.
Totusi, chiar si in aceste conditii, ruta feroviara este cel maiputin utilizata dintre toate variantele de transport. Explicatia?Nu a fost promovata suficient.
"Cred ca ar trebui facuta o publicitate mai agresiva acestui tren.Este net favorabil transportului cu taxiul - atat ca pret, catuneori si ca timp. Trebuie sa invatam mai mult sa ne folosim depublicitate. Sunt foarte putini care stiu de acest tren", afirmaNicolae Godici, unul dintre cititorii ZF care au comentat pewww.zf.ro, la materialul "Trenul Gara de Nord - Otopeni: la inceputa fost «dezastru», dar traficul a ajuns la 350 de calatori pe zi"publicata in editia de vineri a ZF.
Articolul a avut aproximativ 10.000 de vizualizari si cateva zecide comentarii pe www.zf.ro. In plus, cititorii au recomandat sa fieintroduse in aeroport si indicatoare in engleza, pentru turistiistraini, pentru a creste traficul.
Traseele expres 783 (plecare din Piata Unirii), 780 (plecare de laGara de Nord), ruta feroviara Gara de Nord-Aeroport Otopeni sitaxiul sunt singurele variante de acces catre Aeroportul HenriCoanda pentru cei care nu au masina personala. Costul uneicalatorii cu expresul este de 3,5 lei, dar nu se pot cumpara decatcartele de doua calatorii cu 7 lei, durata transportului depasind oora in perioadele de varf in trafic. O calatorie cu trenul costasase lei, insa timpul de parcurs este mai scurt.
"Cat cere un taximetrist «pe bune»? 20-30 de lei? Sau poate chiar50? Majorati tariful, pana la un nivel totusi acceptabil - 2-3 euro(nu uitati ca oamenii se duc sa zboare cu avionul, care oricum emai scump decat trenul)... si uite cum se imbunatatesc veniturile.«Produsul» este prea bun pentru pretul asta, eu am circulat cu elsi la confortul pe care il ofera as fi considerat normal si un pretmai mare", spune Radu, un alt cititor al ZF.

Bucuresti - Aeroportul Henri Coanda: patru variante detransport

Expres 783
Traseu: Piata Unirii, bd. N. Balcescu, bd. Lascar Catargiu, bd.Aviatorilor, bd. N. Prezan, sos. Kiseleff, sos. Bucuresti/Ploiesti,Aeroport Baneasa, Aeroport Henri Coanda

Durata minima: 60 de minute

Tarif: 3,5 lei/calatoria

Interval orar: 05:30-23:10
Expres 780
Traseu: str. Fluviului, bd. Dinicu Golescu, Piata Garii de Nord,Calea Grivitei, str. Clabucet, str. Av. Popisteanu, bd. Expozitiei,Piata Presei Libere, sos. Bucuresti-Ploiesti, Aeroport Baneasa,Aeroportul Henri Coanda

Durata minima: 60 de minute

Tarif: 3,5 lei/calatoria

Interval orar: 05:30-23:05
Ruta feroviara Gara de Nord
Traseu: Gara de NordBucuresti-Triaj-Chitila-Mogosoaia-Balotesti

Durata minima: 45 de minute (include si transferul de 5 minute cuautobuzul de la aeroport la statia CFR)

Tarif: 6 lei/calatoria

Interval orar: 05:15-20:15
Taxi
Traseu: Piata Unirii-Aeroport Otopeni

Tarif: 35-40 de lei

Durata minima*: 40 de minute

* In weekend poate sa scada, iar in timpul saptamanii, durata uneicalatorii poate ajunge la o ora si jumatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO