Eveniment

Candiaţii propuşi pentru CA TVR au primit aviz favorabil

Candiaţii propuşi pentru CA TVR au primit aviz favorabil

Autor: Cătălina Mănoiu

22.03.2016, 10:51 131

Irina Radu, Alfred Bulai şi Doina Gradea sunt propunerile PSD pentru Consiliul de Administraţie al TVR, aceste nume fiind înaintate luni Parlamentului.

Ca membri supleanţi social-democraţii au transmis următoarele nominalizări: Elena Dindirică, Smaranda Vornicu şi Lucian Romaşcanu.

Irina Radu este din septembrie 2015 directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ea deţinând anterior funcţia de director de programe al TVR.

Sociologul Alfred Bulai predă în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi este un apropiat al PSD.

Doina Gradea, fost director al Pro TV International, a încheiat în ianuarie 2016 un contract de colaborare pe o perioadă de trei luni cu TVR. Rolul Doinei Gradea este acela de a face "un diagnostic" al Direcţiei Ştiri a TVR, aceasta neavând atribuţii în domeniul conţinutului, ci doar în privinţa organizării Ştirilor, după cum a explicat Irina Radu.

Liberalii i-au propus pe secretarul executiv al liberalilor, Radu Carp, şi pe jurnalista Oana Stănciulescu ca membri titulari ai CA al TVR, în timp ce Cristian Viorel şi Ada Meseşan au fost nominalizaţi ca membri supleanţi.

Din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a fost propus ca membru al CA al TVR Raico Cornea, care a mai făcut parte în trecut din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice. Raico Cornea este jurnalist la TVR Timişoara.

Nominalizările UNPR sunt Ruxandra Garofeanu ca membru plin şi Cătălin Savu ca membru supleant.

Reprezentanţii UDMR în CA al TVR vor fi consilierul de presă al lui Kelemen Hunor, Debreczeni Hajnal, şi Roszdas Peter, ultimul ca membru supleant.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că formaţiunea sa îl va susţine pe regizorul Cristian Hadji Culea.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Ţopescu în calitate de membru titular şi pe Ana Maria Sandu în calitate de membru supleant pentru CA al TVR, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Administraţia Prezidenţală. Jurnalistul George Orbean este propunerea Guvernului.

Monica Ghiurco şi Gabi Giurgiu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu au fost desemnaţi membri supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO