Eveniment

Camera de Comerţ şi Industrie a României: Mai mult de 2.100 de muncitori vietnamezi activează în economia românească

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Autor: Ramona Cornea

27.01.2024, 11:35 160

Mihai Daraban, preşedintele CCIR: „În afară de schimburile economice cu R.S. Vietnam care sunt în creştere, este nevoia de forţă de muncă în economia românească. Astăzi, avem 2.102 muncitori vietnamezi cu acte regulă, cu contracte în regulă, care activează în economia românească.”

Mai mult de 2.100 de muncitori vietnamezi lucrează cu acte în regulă în economia românească în momentul de faţă, susţine Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

„Profit de prezenţa decidenţilor politici la acest eveniment pentru a-i ruga să creeze un cadru de securizare a contractelor de muncă, pentru că ceea ce este foarte important şi ceea ce ne leagă foarte mult în aceste zile, în afară de schimburile economice cu R.S. Vietnam care sunt în creştere, este nevoia de forţă de muncă în economia românească. Astăzi, avem 2.102 muncitori vietnamezi cu acte regulă, cu contracte în regulă, care activează în economia românească. În acest sens, cred că avem nevoie de garanţii suplimentare din partea ambelor guverne”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat, pe data de 22 ianuarie, Forumul Economic România-Vietnam, eveniment la care au participat prim-ministrului Ro­mâ­niei, Marcel Ciolacu şi prim-ministrul R.S. Vietnam, Pham Minh Chính.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO