Eveniment

C&W Echinox: Doar trei oraşe din Moldova, Iaşi, Roman şi Brăila, au atras atenţia investitorilor industriali

C&W Echinox: Doar trei oraşe din Moldova, Iaşi, Roman...

Autor: Bogdan Alecu

06.03.2020, 19:50 980

Singurele oraşe din estul ţării care au atras atenţia dezvoltatorilor privaţi de parcuri industriale şi logistice sunt Iaşi, Roman şi Brăila, care cumulează însă mai puţin de 3% din stoc, fiind evitate de către majoritatea dezvoltatorilor şi a potenţialilor investitori în primul rând din cauza problemelor legate de infrastructură.

Spre comparaţie, stocul din Sibiu este mai mare decât cel din regiunea Moldova. De partea cealaltă, partea de vest a ţării este deja conectată la infrastructura europeană, în timp ce estul ţării este aproape complet ruptă nu doar de Europa, ci şi de restul ţării.

„În intervalul 2015-2020 stocul logistic din România s-a dublat, de la 2 mil. mp în urmă cu cinci ani la peste 4 mil. mp în prezent, pe măsură ce dezvoltatorii au accelerat şi au ajuns să livreze 400.000 - 500.000 mp de spaţii logistice anual. Din total, 97% din spaţiile industriale şi logistice sunt în afara Moldovei, iar 47% sunt în apropiere de Bucureşti“, a spus Cristi Moga, head of research în cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO