Eveniment

Business MAGAZIN. Miron Radic, directorul cramei Liliac: România este ţara potenţialului nesfârşit

Autor: Andra Stroe

26.11.2023, 14:00 171

Faţă de alţi executivi „sufocaţi” de marile oraşe, Miron Radic are norocul să îşi împartă orele de lucru între birou şi viile întinse în care se naşte povestea vinului produs de Crama Liliac, a cărei conducere i-a fost înmânată în urmă cu cinci ani. De ce a ales sârbul să renunţe la Austria, ţara în care şi-a trăit mare parte din viaţă, pentru a deveni expat în România, pe care o caracterizează ca fiind o ţară cu un potenţial nesfârşit?

 

Am început să lucrez cu Liliac în 2012, aşa că atunci am şi început să vin constant în România. (...) În 2018, am decis să mă mut aici, tocmai pentru a putea avea mai mult control asupra afacerilor şi pentru a putea fi implicat în fiecare proces. De atunci, România s-a dezvoltat în multe feluri, în mare parte pozitive, şi sunt fericit să fiu şi eu martor”, povesteşte Miron Radic, executivul din fruntea cramei Liliac, un business cu venituri de aproape 9,7 milioane de euro în 2022.

Născut în Serbia, el a studiat Administrarea Afacerilor, în special Marketing şi Managementul Producţiei la University of Economics din Viena, unde a scris în lucrarea de licenţă despre vinurile româneşti. Direct de acolo, a fost angajat de Alfred Michael Beck, fondatorul Liliac, în cadrul amb Holding, compania care deţine crama, iar din 2015 i-a fost încredinţată gestionarea afacerii, pentru ca în 2018 să preia rolul de director general al cramei, devenind responsabil pentru întreaga companie.

Business MAGAZIN. Miron Radic, directorul cramei Liliac: România este ţara potenţialului nesfârşit

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO