Eveniment

Business MAGAZIN. Cum încearcă Ionuţ Negoiţă de la HILS Development să cucerească zona de est a Capitalei cu o locuinţă nouă construită la fiecare două ore lucrătoare

Autor: Ioana Mihai-Andrei

26.11.2023, 12:00 315

În zona de est a Capitalei, Hils Development construieşte ansambluri rezidenţiale cu o viteză de o locuinţă nouă la fiecare două ore lucrătoare, ceea ce se traduce în 1.000 de noi unităţi pe an. Dezvoltatorul care are în portofoliu cinci proiecte pune accent pe dezvoltarea comunitară, afirmă Ionuţ Negoiţă, fondator şi CEO al HILS Development, aflat în domeniul imobiliar de două decenii şi care a bifat borna de 10.000 de locuinţe construite.

 

„Nicăieri nu-i ca acasă” are pentru români un înţeles cu totul aparte – pen-tru noi, „acasă” înseamnă că locuinţa este chiar a noastră, aşa cum arată cele mai recente date Eurostat: 95% dintre români sunt proprietari; spre comparaţie, media europeană se plasează la 70%. Apetitul pentru statutul de proprietar nu a suferit mari modificări de-a lungul ultimilor ani, dar cu siguranţă s-a rafinat, pentru că decizia de a cumpăra o locuinţă are consecinţe pe termen lung sau foarte lung, implicând uneori credite pe 25 sau 30 de ani. Cât durează drumul până la grădiniţă, şcoală, supermarket, parc sau mall? Unde e cea mai apropiată clinică medicală? Care sunt variantele de acces? Cum ajung la muncă? Care este cea mai apropiată farmacie? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care şi le pun acum cei care caută să-l găsească pe „acasă”.

„Nu mai suntem în paradigma în care fiecare construieşte cum îi e mai comod şi clienţii cumpără ce găsesc. Suntem într-o eră în care orientarea către nevoile viitorilor locuitori este esenţială pentru succesul unui proiect”, afirmă Ionuţ Negoiţă, fondator şi CEO al HILS Development, care aproximativ 600 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 90 milioane de euro în 2022. De cele mai multe ori, explică tot el, viziunea de dezvoltare comunitară presupune o implicare în dezvoltarea zonei dincolo de rezidenţial, atât în interiorul ansamblurilor, care devin mixed use, cât şi în împrejurimi, fie că e vorba de infrastructură de transport, zone de retail, centre educaţionale sau de sănătate şi orice alte elemente sunt necesare într-o comunitate. „Aceasta este viziunea noastră pentru estul Capitalei, unde, de exemplu, în zona Pallady am construit clinica Medikali în interiorul ansamblului HILS Pallady. Vom continua să dezvoltăm zona până când locuitorii vor avea vor avea acces la tot ce au nevoie la maximum 15 minute distanţă”, declară Ionuţ Negoiţă. El dă ca exemplu de dezvoltare comunitară proiectul finalizat HILS Pallady, cu o comunitate de peste 5.000 de locuitori. Cele 12 blocuri cu 1.908 apartamente sunt deservite de 2.013 locuri de parcare terană şi supraterană şi 5.265 mp de spaţii comerciale şi de birouri ce găzduiesc deja clinica Medikali, cu peste 80 de medici şi 30 de specialităţi, şi o cafenea 5 to go. În curând, ar urma să fie deschise un minimarket şi o farmacie sau o drogherie în complex. Spaţiile verzi, de joacă, de relaxare şi socializare ocupă aproape 11.000 mp din suprafaţa destinată proiectului.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO