Eveniment

Bursa de Valori Bucureşti vrea să se mute din Piaţa Universităţii în America House în Piaţa Victoriei, clădire deţinută de gigantul Morgan Stanley

Bursa de Valori Bucureşti vrea să se mute din Piaţa...

Autor: Liviu Popescu

07.11.2022, 18:22 466

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, chemă acţionarii pe 19 decembrie 2022 pentru a aproba un contract de închiriere pe zece ani cu Complexul Multifuncţional Victoria pentru a îşi muta sediul de lucru, potrivit convocatorului publicat la BVB.

Astfel, potrivit datelor ZF, Bursa de Valori intenţionează să se mute din sediul din Piaţa Universităţii, acolo unde este şi Depozitarul Central şi în clădirea în care până în urmă cu câţiva ani a avut sediu şi Tradeville, în America House în apropiere de staţia de metrou Piaţa Victoriei. America House este controlată de banca americană Morgan Stanley.

În prezent în America House au birouri companii precum Mastercard, McDonald’s, SensiBlu, BCR, Starbucks.

"Aprobarea încheierii unui contract de închiriere pentru o perioada de 10 ani cu societatea Complexul Multifuncţional Victoria S.R.L. având că obiect închirierea unei locaţii cu destinaţie de sediu social al Societăţii şi lucrări de amenajare, precum şi mandatarea Directorului General şi Consiliului Bursei pentru a negocia clauzele contractului pe baza condiţiilor comerciale prezentate în materialul de informare pus la dispoziţia acţionarilor prin publicarea pe site-ul BVB, secţiunea Relaţia cu Investitorii/Adunări Generale ale Acţionarilor", se arat` \n convocatorul BVB.

Circa 1.500 de persoane lucrează zilnic în birourile din America House, potrivit datelor de pe site-ul clădirii. Bursa de Valori Bucureşti are 268 mil. lei capitalizare după o apreciere de 30% a preţului acţiunii în 2022. Spre comparaţie indicele BET-TR are minus 7%.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO