Eveniment

Bulgarii iau in calcul amanarea aderarii

12.07.2005, 20:14 10

Noul Parlament bulgar rezultat in urma alegerilor de la 25 iunie, reunit in sesiune inaugurala, ieri, la Sofia, si-a stabilit ca obiectiv prioritar adoptarea legilor solicitate de Bruxelles pentru a garanta aderarea tarii la UE in 2007, transmite AFP.

"Sa facem curatenie in propria casa pentru ca Uniunea Europeana sa-si invinga teama generata de aderarea noastra", a declarat Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialist Bulgar (PSB), invingator la scrutinul din iunie si care in prezent poarta negocieri pentru formarea unui nou guvern. "O amanare a aderarii noastre este foarte probabila.

Votul negativ acordat Constitutiei europene la referendumurile din Franta si Olanda, precum si majoritatea incerta din Parlamentul bulgar intaresc aceasta posibilitate", a apreciat liderul socialistilor bulgari. Sapte partide fac parte din noua structura legislativa, cea mai fragmentata de la inlaturarea regimului comunist, in 1989. Formatiunile cel mai puternic reprezentate sunt PSB (82 de deputati), Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNS II - 53 de deputati) si Miscarea pentru Drepturi si Libertati (MDL - 34 de deputati).

Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO