Eveniment

Bulgarii fac un hotel de cinci stele in Mamaia

20.12.2005, 21:17 56

Compania Dinevi din Bulgaria va investi 4 mil. euro intr-un hotel de cinci stele situat in Mamaia, aceasta fiind cea mai mare investitie bulgara in turismul romanesc, a declarat ieri pentru Ziarul Financiar Georgi Panayotov, prim-consilier in cadrul Ambasadei Bulgariei de la Bucuresti.

"Compania s-a extins in mai multe tari din zona, printre care Turcia, Grecia, au proiecte si in Macedonia si in Albania si au fost atrasi si de Romania", a mai spus Panayotov.

Hotelul celor de la Dinevi va fi construit in statiunea Mamaia, unde s-a achizitionat deja terenul, iar lucrarile vor fi incepute in luna ianuarie din 2006. Panayotov spune ca investitorii si-au porpus sa deschida hotelul in luna mai a aceluiasi an. Complexul se va numi "Saint Vlas" si va avea 70 de camere.

Oficialul bulgar a mai spus ca firma nu urmareste sa faca alte investitii in Romania in viitorul apropiat.

"Deocamdata vor sa vada cum le merge cu acest hotel, dupa care se vor hotari daca mai fac si alte investitii", a mai adaugat Panayotov.

Compania Dinevi a fost infiintata in anul 1989 si este detinuta de fratii Dinko si Yordan Dinevi. In prezent, din portofoliul companiei fac parte 14 proprietati in domeniul turismului. Litoralul romanesc a inceput sa atraga investitii semnificative in ultimii ani in domeniul hotelurilor (omul de afaceri George Copos a investit peste 20 mil. euro in complexul Europa, situat in statiunea Eforie Nord), desi numarul turistilor pentru aceasta zona a Romaniei a scazut cu circa 20% in 2005, ca urmare a vremii nefavorabile inregistrate in sezon.

Cele mai mari investitii s-au realizat in Mamaia, dar si statiunea Neptun a fost un punct de atractie pentru investitori, in aceasta locatie fiind foarte populare cladirile de apartamente, inchiriate temporar turistilor in sezon sau oamenilor de afaceri pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO