Eveniment

Bugetari până la adânci bătrâneţi: Iohannis este de acord ca bugetarii să poată sta în sistem şi după vârsta de pensionare

Bugetari până la adânci bătrâneţi: Iohannis este de...

Autor: Alexandru Costea

20.12.2019, 15:43 1040

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuţie informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare, mai ales în cazul medicilor şi profesorilor.

Însă, Iohannis a explicat că acest lucru ar trebui să se facă fără posibilitatea cumulării pensiei cu salariul.

De asemenea, şeful statului a afirmat că pensionarea la 40 de ani este o situaţie care ar trebui "reglată cât mai curând".

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieşi la pensie la vârsta asta”, a precizat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte pensiile speciale, Iohannis a spus că mai este nevoie de o analiză serioasă pe acest subiect, în Parlament fiind doar o discuţie în acest sens.

Camera Deputaţilor nu a dezbătut în şedinţa de plen de miercuri proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de angajaţi la stat. Forul legislativ, decizional în acest caz, a avut pe ordinea de zi proiectul care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO