Eveniment

Briefingul zilei de 10 octombrie 2021

Briefingul zilei de 10 octombrie 2021
10.10.2023, 00:05 152

» Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, primit azi la Palatul Cotroceni

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român. „Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiţionat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei ţări”, scrie un comunicat de presă citat de Mediafax.

 

» Preţul petrolului creşte cu până la 5% după atacurile din Orientul Mijlociu

Petrolul a crescut cu până la 5% după ce atacul grupării teroriste Hamas în Israel a ameninţat să inflameze tensiunile din Orientul Mijlociu, sursa a aproximativ o treime din ţiţeiul mondial, scrie Bloomberg. Ultimele evenimente din Israel nu reprezintă o ameninţare imediată la adresa fluxurilor de petrol, dar există riscul ca acest conflict să se transforme într-un război mai amplu, care să implice SUA şi Iranul.

 

» Lucian Heiuş, fostul şef al ANAF, propus de PNL la Curtea de Conturi

Fostul şef al ANAF Lucian Heiuş a fost propus de PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.  „Pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, PNL îl propune pe Lucian Heiuş, fost preşedinte al ANAF şi actual secretar general în Ministerul de Finanţe. Este un om care a fost prefect, şef ANAF, cu o mare experienţă financiară credem că va face un lucru excepţional în următorii patru ani la Curtea de Conturi”, spune prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, citat de Mediafax.

 

» Aproape 700 mil. lei din programul Anghel Saligny vor fi alocaţi pentru 58 de proiecte

Ministerul Dezvoltării anunţă că aproape 700 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru a finanţa 58 de proiecte de infrastructură. Contractele au fost semnate luni de ministrul dezvoltării împreună cu primarii din localităţile beneficiare. Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny vizează realizarea a peste 9.000 km de reţele de alimentare cu apă, 17.000 km de reţele de canalizare, 2.000 km de drumuri judeţene şi 15.000 km de drumuri locale.

 

» Ministerul Sănătăţii suplimentează bugetul spitalelor cu 150 mil. lei

Ministerul Sănătăţii anunţă luni că a suplimentat bugetul acţiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei pentru ultimul trimestru din 2023. Prin acest program sunt finanţate, direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, cazurile critice din spitalele de urgenţă, scrie Mediafax.  „Este esenţială găsirea cât mai rapidă a unei soluţii care să asigure funcţionarea corespunzătoare a spitalelor”, a declarat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

» Urmează restructurarea ANAF. Boloş: Vizăm o descentralizare

Marcel Boloş, ministrul finanţelor, spune că instituţia pe care o conduce vizează o descentralizare pe care o desfăşoară Direcţia de Mari Contribuabili de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) care aduce aproape jumătate din veniturile lunare, în vederea unei activităţi mai eficiente de colectare a taxelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO