Eveniment

BREAKING! Noua Ordonanţa Militară: Al doilea oraş din România care intră în carantină totală. Va fi permisă doar intrarea şi ieşirea pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populaţiei. Singura categorie de persoane care poate să iasă din oraş

BREAKING! Noua Ordonanţa Militară: Al doilea oraş din...

Autor: Otilia Serescu

04.04.2020, 14:35 2840

Ministrul de Interne a spus că fost emisă o nouă Ordonanţă Militară prin care se instituie carantina generală pentru localitatea Ţăndărei.Va fi permisă doar intrarea şi ieşirea din oraş pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populaţiei, dar şi persoanelor ca lucrează în afara localităţii.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată după ce 31 de persoane din totalul de 48 din judeţul Ialomiţa, confirmate cu COVID-19, sunt din Ţăndărei. Este vorba despre un procent de peste 60%, a spus ministrul.

De asemenea, Vela a precizat că din cei opt pacienţi decedaţi în judeţul Ialomiţa, şate sunt tot din Ţăndărei.

„Se instituie carantină pentru Ţăndărei. Anunţ cetăţenii din Ţăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor Ministerului de Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării. Vom aplica legea”, a subliniat Vela, într-o declaraţie de presă, în care a anunţat emiterea Ordonanţei Militare numărul 7.

După intrarea în vigoare a documentului, în oraş vor putea intra şi ieşi doar maşinile de marfă, dar şi cetăţenii care lucrează în afara localităţii.

„Consiliul Judeţean Ialomiţa, primăria, consiliul local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistenţă socială şi aprovizionarea cu aliemente de bază pentru persoanele fără aparţinători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa. Este strict interzisă ieşirea şi intrarea în Ţăndărei prin alte zone decât cele publice”, a subliniat ministrul Vela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO