Eveniment

BREAKING. Explozie la o conductă din Rusia, care aduce gaze în Europa. Miercuri, UE a hotărât plafonarea preţului la gaze la 180 de euro

BREAKING. Explozie la o conductă din Rusia, care aduce...

Autor: Dorin Oancea

20.12.2022, 14:51 2444

O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, şi trece prin Ucraina, anunţă media rusă. 

Oficialii locali au declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că o persoană a fost rănită şi că fluxul de gaz prin secţiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50 (1050 GMT).

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Chuvashia a declarat că conducta a fost secţionată în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de oraşul Kazan de pe Volga, şi că flacăra a fost stinsă.

Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980. Acesta intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.

Miercuri, Uniunea Europeană a decis să plafoneze preţul la 180 de euro, în condiţiile în care acum este 106 euro. 

După explozie, preţul gazelor se tranzacţiona în scădere cu 4,35% pe bursa de la Amsterdam. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO