Eveniment

BREAKING: Anchetatorii nu exclud ca fetele să fie în viaţă: Nu putem neglija această variantă

BREAKING: Anchetatorii nu exclud ca fetele să fie în...

Autor: Departamentul Social

31.07.2019, 14:40 2402

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a precizat că, până în monentul în care nu există dovezi clare că fetele sunt decedate, nu poate fi exclusă nicio variantă, nici măcar cea că ele ar fi în viaţă. Anchetatorii au făcut verificări la Dincă acasă, pentru a se asigura că cele două fete nu sunt în imobil.

„Nu neglijăm niciuna dintre versiuni. Noi desfăşurăm cercetările având în vedere ambele ipoteze - fie că e în viaţă, fie că e decedată. Nu doar Alexandra, ci şi Luiza. (...) Până nu avem nişte elemente clare că ar fi decedate noi nu putem neglija varianta că ar putea fi şi în viaţă”, a spus Bănilă.

„În urma cercetărilor la faţa locului, s-au desfăşurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în imobil sau în curtea imobilului respectiv aparţinând inculpatului. (...) Azi nu am desfăşurat nicio percheziţie domiciliară nicăieri pentru că trebuie cu autorizarea judecătorească. Nu putem neglija aspectele de la faţa locului. Afirm că cercetarea la faţa locului va fi reluată, pentru că nu este finalizată”, a explicat Felix Bănilă.

Şeful DIICOT a precizat că nu pot fi efectuate cercetări la domiciliul lui Gheorghe Dincă deoarece aceasta este o speţă cu un arestat preventiv, de aceea ancheta trebuie efectuată în prezenţa lui şi a apărătorului.

Gheorghe Dincă a fost adus, miercuri, sub escortă, la Spitalul Penitenciarului Jilava, surse judiciare precizând pentru MEDIAFAX că acesta va fi supus unei expertize psihiatrice. Tot la Jilava, bărbatul va primi şi îngrijirile medicale solicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO