Eveniment

Borbely: Testele de rezistenţă la centralele nucleare trebuie înăsprite, pentru că nu e de glumit

Borbely: Testele de rezistenţă la centralele nucleare trebuie înăsprite, pentru că nu e de glumit

Autor: Mediafax

18.03.2011, 12:56 22

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmă la RFI că testele derezistenţă la centralele nucleare trebuie înăsprite, dupăcutremurul din Japonia, pentru că "nu-i de glumit", demnitarulfiind convins că centrala de la Cernavodă va trece testele, iarriscul ca radiaţiile să ajungă în România este mic.

"Evident că şi România se va supune acestor teste. De fapt, ceeace s-a întâmplat în Japonia demonstrează faptul că în momentulactual trebuie să înăsprim aceste regulamente, aceste monitorizări,aceste teste, pentru că nu-i de glumit. Iată, Japonia, care a fostpe bună dreptate calificată ca una din cele mai sigure ţări care auaceste lucruri puse la punct, pentru că se ştie că e o zonăseismică, iată că a rămas neputincioasă în faţa unei asemeneacatastrofe nucleare, catastrofe de fapt în ceea ce priveştecutremurul, dar poate să devină mult mai grav şi, deşi sunt maipuţine informaţii oficiale, faptul că împăratul a ieşit acum douăzile şi după 40 de ani a ţinut un discurs de îmbărbătare, înseamnăcă sunt probleme foarte mari acolo", a declarat, vineri, la RFI,ministrul Mediului. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO