Eveniment

Birocratia pentru companiile cotate

28.07.2003, 00:00 11



Persoanele juridice din categoria celor reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), altele decat societatile detinute public, vor intocmi rapoarte semestriale cuprinzand Bilant si Cont de profit si pierdere pe care le trimit CNVM in maxim 45 de zile de la sfarsitul perioadei de raportare, potrivit Ministerului Finantelor. Ministerul precizeaza ca persoanele juridice au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2003.



Raportul semestrial transmis CNVM va include si raportul auditorului, acesta fiind un raport de revizuire a situatiilor financiare intocmit conform Standardelor Internationale de Audit.



In ceea ce priveste societatile detinute public, acestea vor intocmi rapoarte semestriale privind situatia patrimoniului (Bilant) si Contul de profit si pierdere pe care le trimit CNVM in maxim 45 de zile de la sfarsitul perioadei de raportare. "Raportul semestrial transmis CNVM va include si raportul comisiei de cenzori in cazul societatilor detinute public carora nu le sunt aplicabile Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate (IAS) sau raportul auditorului financiar, in cazul persoanelor juridice care aplica reglementarile contabile respective", spune ministerul.



Societatile detinute public sunt cele constituite prin subscriptie publica sau ale caror valori mobiliare au facut obiectul unei oferte publice regulat promovate si incheiate cu succes, precum si societatile comerciale care au dobandit statutul de societati detinute public ca urmare a privatizarii prin Programul de Privatizare in Masa, ale caror actiuni sunt tranzactionate pe piata RASDAQ sau la Bursa de Valori Bucuresti. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO