Eveniment

Bilanţul valului de caniculă din provincia Quebec a ajuns la 34 de morţi

Bilanţul valului de caniculă din provincia Quebec a...

Autor: Mircea Olteanu

06.07.2018, 11:56 176

Cel puţin 34 de persoane au decedat în urma unui val de caniculă care în ultima săptămâna a afectat în special sudul provinciei canadiene  Quebec, informează site-ul postului CBC.

Cele mai multe decese din cauza căldurii excesive s-au înregistrat în zona oraşului Montreal, aici fiind consemnate 18 decese, alte şapte persoane au murit în regiunea Eastern Townships, iar şase şi-au pierdut viaţa în regiunea Mauricie-Centre-du-Québec.

Nu este clar dacă s-au înregistrat decese din cauza temperaturilor ridicate şi în alte provincii canadiene afectate întrucât sistemul de raportate

Dr. David Kaiser, un oficial din cadrul Departamentului Regional de Sănătate Publică din Montreal, a declarat că cele mai multe victime aveau peste 50 de ani şi locuiau singure în locuinţe fără aer condiţionat.

Valul de căldură, care a început de vinerea trecută să afecteze provincia Quebec, este cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune.

Autorităţile canadiene au anunţat că temperaturile urmează să scadă începând de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO