Eveniment

Bilanţul tragicului accident din Muntenegru: 18 morţi şi 29 de răniţi. O parte din victime vor fi aduse mâine în ţară

Bilanţul tragicului accident din Muntenegru: 18 morţi...

Autor: Mediafax

24.06.2013, 20:39 2251

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat, luni, că a cerut urgentarea procedurilor de identificare a oamenilor care au murit în accidentul din Muntenegru, reprezentantul spitalului din Podgorica spunând că se depun eforturi pentru finalizarea identificării victimelor până marţi dimineaţă.

Declaraţiile au fost făcute, luni seară, la spitalul din capitala Muntenegrului unde au fost aduşi românii implicaţi duminică într-un accident rutier.

Ministrul de Externe a spus că s-a dus în Muntenegru pentru a vedea în ce situaţie sunt pacienţii români şi pentru a le transmite un mesaj de sprijin moral şi de solidaritate.

Corlăţean a mai spus că a cerut autorităţilor urgentarea procedurilor de identificare a persoanelor decedate, precizând aceste informaţii sunt extrem de importante pentru familii.

Totodată, ministrul a apreciat că autorităţile de la Bucureşti au cooperat foarte bine, atât cu autorităţile din Muntenegru, cât şi cu medicii, mulţumind în numele Guvernului român pentru sprijinul, asistenţa medicală acordată, dar şi solidaritatea umană de care au dat dovadă cetăţeanii din Muntenegru.

"Toţi cei pe care i-am vizitat mi-au confirmat faptul că asistenţa medicală de care au beneficiat a fost excepţională. Vreau să mulţumesc şi tuturor celor care au donat sânge", a mai spus Corlăţean.

Reprezentantul spitalului de la Podgorica a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că, de luni dimineaţă, se depun eforturi pentru identificarea persoanlor decedate şi speră ca, marţi dimineaţă, să poată fi făcute publice numele lor.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgorica pentru a evalua starea victimelor în vederea aducerii acestora în ţară, a precizat anterior, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.

Pacienţii care pot fi transportaţi vor fi aduşi, probabil mâine dimineaţă, în ţară, cu două avioane militare, urmând ca un al treilea avion să preia persoanele decedate, după efectuarea autopsiilor şi îndeplinirea formalităţilor, potrivit declaraţiilor lui Arafat.

Spitalele de urgenţă din Capitală - Floreasca, Elias, Bagdasar-Arseni şi Universitar - sunt pregătite pentru preluarea răniţilor.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO