Eveniment

Bilanţul Ministerului Educaţiei: Cinci instituţii de învăţământ au fost construite din fonduri externe

Bilanţul Ministerului Educaţiei: Cinci instituţii de...

Autor: Daniela Timofti, Mediafax

31.05.2018, 13:40 184

Cinci unităţi de învăţământ, dintre care trei grădiniţe, o şcoală şi un corp de clădire a unui colegiu, au fost construite în judeţele Gorj, Botoşani şi Olt, prin proiecte cu finanţare externă derulate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Trei grădiniţe sunt în judeţul Botoşani: Grădiniţa cu program normal cu trei săli de grupă din Draxini-Băluşeni, Grădiniţa cu program normal cu trei săli de grupă din Broscăuţi şi Grădiniţa cu program normal cu trei săli de grupă din Cristineşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Totodată, a fost construită şi o şcoală, pentru clasele I-VIII, în judeţul Gorj, dar şi un corp de clădire la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina, judeţul Olt.

Toate cele cinci unităţi de învăţământ au fost dotate cu mobilier nou, precizează MEN.

Instituţiile de învăţământ au fost construite în cadrul Proiectului Reforma Educaţiei Timpurii în România (P.R.E.T.) şi a Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (P.R.I.S), derulate de MEN.

Prin intermediul P.R.E.T, în perioada 2013-2017, au fost construite 170 de grădiniţe, în valoare de peste 80 de milioane de euro.

Potrivit sursei ciate, finanţarea se acordă pentru construirea de grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO