Eveniment

Bilanţul exerciţilui IGSU de alarmare a populaţiei: Doar 67 din cele 108 sirene au funcţionat în Capitală

Bilanţul exerciţilui IGSU de alarmare a populaţiei:...

Autor: Florin Zafiu

03.05.2018, 13:33 103

Miercuri la nivelul Capitalei a avut loc un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de averizare-alarmare a populaţiei.

Din datele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în Bucureşti există aproximativ 390 de sisteme de alarmare.

Din totalul celor existente, doar 108 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către specialiştii ISU Bucureşti - Ilfov.

În urma exerciţiului de miercuri, doar 67 de sirene centralizate la nivelul ISU au funcţionat.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, principalele cauze ale nefuncţionării sirenelor au fost reprezentate de defecţiuni tehnice, neasigurarea mentenanţei sau neasigurarea centralizării.

În acelaşi timp, potrivit specialiştilor ISU, la nivelul Capitalei mai există aproximativ 290 de sisteme de alarmare a populaţiei care nu pot fi acţionate decât prin apăsarea fizică a butonului de pornire de către un reprezentant sau proprietar al clădirii în care este amplasat sistemul sau al unui preşedinte de asociaţie.

În acest moment, au precizat autorităţile, se fac centralizări vizavi de funcţionalitatea sistemelor de alarmare manuale după ce pe parcursul zilei de miercuri au fost organizate verificări inopinate.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. În România există trei tipuri de alarme, respectiv alarma la dezastre, prealarma aeriană şi alarma aeriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO