Eveniment

Bezos va vinde până la 50 de milioane de acţiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor

Bezos va vinde până la 50 de milioane de acţiuni...

Autor: Andreea Tobias

03.02.2024, 17:00 640
 

Bezos va vinde până la 50 de milioane de acţiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor, arată un document oficial citat de Reuters. este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari. 

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va vinde până la 50 de milioane de acţiuni ale firmei de retail online şi servicii cloud în următorul an, potrivit unui document depus vineri de companie.

Titlurile au o valoare de 8,6 miliarde de dolari la preţul actual de 171,8 dolari pe acţiune.

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiţii, a fost adoptat la 8 noiembrie anul trecut şi va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei.

Acţiunile Amazon au încheiat vineri cu o creştere de aproape 8%, după ce greul comerţului electronic a raportat vânzări peste aşteptări pentru trimestrul de sărbători, iar afacerea de cloud a semnalat câştiguri timpurii de pe urma funcţiilor bazate pe inteligenţa artificială.

Acestea au urcat cu peste 80% anul trecut, pe fondul unei creşteri mai ample a acţiunilor din domeniul tehnologiei.

Bezos a fondat Amazon în 1994. El a renunţat la funcţia de director general şi a preluat funcţia de preşedinte executiv în 2021. În prezent, este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO