Eveniment

Beijingul ripostează: China anunţă măsuri contra companiilor străine, ca ripostă la decizia SUA privind TikTok şi WeChat

Beijingul ripostează: China anunţă măsuri contra...

Autor: Mihai Draghici

19.09.2020, 18:00 856

Administraţia Chinei a instituit, sâmbătă, un mecanism care va permite restrângerea activităţilor companiilor străine, ca reacţie la decizia Washingtonului de blocare a descărcării aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat, informează cotidianul Le Figaro.

Pe baza listei "entităţilor nefiabile", Beijingul va putea aplica o serie de sancţiuni precum amenzi, limitarea activităţilor şi interzicerea transferului de personal în China.

Nu este clar când vor intra în vigoare aceste măsuri, care sunt o reacţie la deciziile SUA de a limita activităţile Huawei, TikTok şi WeChat.

Administraţia de la Beijing a catalogat deciziile SUA drept "acte de intimidare". "Dacă Statele Unite vor persista în această abordare unilaterală, China va lua măsurile necesare pentru a proteja drepturile şi interesele companiilor chineze", a avertizat Ministerul chinez al Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO