Eveniment

Bechtel spune ca are bani, dar nu mai are unde sa lucreze

07.10.2008, 19:14 25

Compania Bechtel a anuntat ca nu mai are teren disponibil pentru a efectua noi lucrari la proiectul Autostrada Transilvania pe sectoarele aflate in derulare, respectiv 2B (Cluj Vest - Campia Turzii) si 3 C (Suplacu de Barcau - Bors).

"Exproprierile sunt in urma si nu mai avem unde lucra pentru ca pe sectorul dintre Cluj Vest si Campia Turzii o mare parte a lucrarilor de excavatie sunt executate, iar pe sectorul dintre Suplacu de Barcau - Bors nu putem efectua la capacitate maxima lucrarile de structuri", au declarat pentru ZF Transilvania surse din cadrul companiei.
Bechtel a primit saptamana aceasta 31 mil. euro de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). "Am primit valoarea platilor restante pentru lunile mai, iunie si partial iulie. Saptamana aceasta va deveni restanta si luna august", au declarat sursele citate.
Oficialii CNADNR au confirmat ca s-au facut plati in valoare de circa 31 de milioane de euro si ca sunt probleme cu exproprierile si au anuntat ca sunt in asteptarea noii legi a exproprierilor pentru a facilita procedurile si pentru ca lucrarile sa se desfasoare intr-un ritm mai rapid. Ei au explicat ca procesul exproprierilor la Autostrada Transilvania este finalizat in proportie de 94,12% pentru sectiunea 2B si ca pe sectiunea 3C au fost achizitionate aproape 49% din terenurile necesare. "In lunile septembrie-octombrie sunt prevazute 28 de imobile si, respectiv, 259 de imobile expropriate pentru sectiunile 2B si 3C", a declarat anterior Stefan Sebastian Szobotka, directorul de comunicare a CNADNR.
Compania de Autostrazi a anuntat recent ca in acest an s-a cheltuit pentru constructia autostrazii Transilvania circa 211 milioane de euro pentru toate activitatile, inclusiv cele conexe proiectului, statul cheltuind in ultimii patru ani aproape 675 de milioane de euro pentru acest proiect. Autostrada ar urma sa aiba 415 kilometri si are ca termen de finalizare 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO