Eveniment

Băsescu: Sunt optimist legat de situaţia României în 2012. Guvernul trebuie să se gândească la noi măsuri de stimulare a exportatorilor

Băsescu: Sunt optimist legat de situaţia României în 2012. Guvernul trebuie să se gândească la noi măsuri de stimulare a exportatorilor

Foto: Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

19.12.2011, 19:44 362

Preşedintele Traian Băsescu se declară optimist în legătură cu situaţia României în 2012 având în vedere "resursele nefolosite" cum ar fi fondurile europene şi "resursele de eficienţă" din marile companii de stat.

Pe de altă parte, preşedintele susţine că 2012 trebuie să fie un an în care Guvernul trebuie să se gândească la noi măsuri de stimulare a exportatorilor.

"Este clar că 2012 trebuie să fie un an în care Guvernul trebuie să se gândească la noi măsuri de stimulare a exportatorilor. Trebuie să desprindem noi măsuri <posibile şi realiste> care să ajute exportatorii".

Exporturile au fost principalul motor care a ajutat economia să iasă din criză, însă contribuţia lor în perspectivă devine incertă din cauza încetinirii economiilor vestice.

În acest an exporturile României au continuat să crească, însă s-a observat o diminuare a ritmului de creştere a acestora la nivelul partenerilor comerciali din UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO