Eveniment

Băsescu la "După 20 de ani": Contractul cu Bechtel a fost nefericit. Ambele părţi au fost vinovate

Băsescu la "După 20 de ani": Contractul cu Bechtel a fost nefericit. Ambele părţi au fost vinovate

Autor: Mediafax

18.09.2011, 10:28 607

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV, că relaţia cu Bechtel a fost "un contract nefericit", menţionând că este posibil ca afirmaţia pe care a făcut-o la ambasada României de la Washington să fi fost "prea dură".

Şeful statului a menţionat însă că partea română a încercat să fure voturi, iar Bechtel ştia că România nu are resurse financiare individuale pentru un astfel de proiect.

"Ambele părţi au ştiut că, din modul în care este făcut contractul acesta, nu este bancabil", a spus Băsescu.

Preşedintele a declarat, marţi, la întâlnirea de la Washington cu reprezentanţii comunităţii româneşti, răspunzând unei întrebări privind Bechtel, că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar "a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii".

"Construiam cea mai scumpă autostradă din lume într-un contract în care ambii parteneri au vrut să fure. Un contract care s-a atribuit fără licitaţie şi un contract care ne-a dus la nişte preţuri exorbitante. (...) Recomandarea Băncii Mondiale ar fi trebuit să fie: atenţie stat român, că noi lucrăm cu voi de vreo 20 de ani, nu faceţi acest contract, că a fost public şi atunci Banca Mondială a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii, îmi pare rău. Şi Banca a tăcut şi Fondul a tăcut şi BEI a tăcut şi BERD a tăcut", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO