Eveniment

Băsescu vorbeste duminica de la 10.00 la Pro TV la "Dupa 20 de ani "despre situatia din economie, Rosia Montana si de ce TVA-ul nu va fi redus

Romania vrea sa cumpere avioane americane F16, dar n-are bani. Ce propunere are Basescu pentru Obama

Autor: Pro TV

17.09.2011, 10:50 1378

Daca americanii insista sa cumparam F16, ar trebui sa ne permita sa le achitam in rate. Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica dimineata la PRO TV, Traian Basescu a povestit ca aceasta a fost reactia sa.

Seful statului roman a reactionat in acest fel cand presedintele Statelor Unite i-a spus ca Romania trebuie sa treaca la o noua generatie de avioane de lupta.

Ca sa fie mai mici costurile, oficialii de la Washington propun ca mai multe state din zona sa-si uneasca puterile si sa cumpere asemenea aparate la comun.

"Romania a anuntat ca nu are resurse financiare sa le achizitioneze. In schimb, SUA au propus un proiect regional in care mai multe state NATO - Bulgaria, Croatia, poate si Ungaria - ar putea sa faca un pull de state care sa sustina dotarea statelor NATO cu avioane F16" - a declarat presedintele Traian Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO