Eveniment

Băsescu: Acordul cu FMI va fi finalizat cu succes. Urmează un nou acord, fără finanţare

11.11.2010, 12:55 27

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că România poate să încheiecu succes actualul acord de împrumut cu Fondul MonetarInternaţional, după care ar putea încheia o nouă înţelegere, fărăfinanţare.

"Suntem într-un moment crucial- ştiu foarte bine ce înseamnăratarea finalzării acordului cu FMI, UE şi Bnca Mondială.Sper caoamenii politicii să găsească resursele de înţelepciune pentru aface cei 3-4 paşi care trebuie făcuţi pentru ca România să-şiîndeplinească angajamentele acordului. Venind însă la perspective,plecând de a abordarea pozitivă. Se vor găsi resurse politicepentru ca acordul cu Fondul să fie încheiat. Încheierea acorduluicu FMI nu înseamnă că ne-am rezolvat problemele. Trebuie să intrămîn consolidarea situaţiei macroeconomice şi de relansare aeconomie.Va trebui să ne încadrăm într-un deficit de 4,4 %, cuperspective pt 2010 la un deficit de 3% şi reintrarea înstandardele obligatorii ale pactului de la Maastricht", a spusBăsescu la conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în2011", organizată de Consiliul Investitorilor Străini şi ZiarulFinanciar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO