Eveniment

Barroso isi prezinta prioritatile

15.12.2004, 00:00 6



Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, va prezenta Parlamentului European, la sfarsitul lunii ianuarie, prioritatile echipei sale pentru urmatorii cinci ani.



Propunerile vor fi discutate de Parlament si de Consiliul European, pentru identificarea unui acord asupra obiectivelor si prioritatilor Uniunii privind prima jumatate a anului 2005, a declarat el.



In trecut, Barroso si-a exprimat regretul ca membrii Comisiei conduc Europa "fara a avea un program suficient de clar" si ca prioritatile organizatiei "s-au schimbat prea mult in functie de programele politice ale diferitelor presedintii".



Barroso a reafirmat ca prioritatea sa este relansarea strategiei de la Lisabona, adoptata in 2000 de Uniunea Europeana, in scopul sporirii competitivitatii economice a organizatiei.



"Comisia doreste sa transforme aceasta strategie intr-un program pentru prosperitate, identificand obiective clare, cu un calendar precis", a explicat Barroso. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO