Eveniment

Bărbatul reţinut în cazul BlackCube este fost angajat al SRI, cercetat de DNA

Bărbatul reţinut în cazul BlackCube este fost angajat...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 10:16 325

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul reţinut de procurorii DIICOT în dosarul BlackCube este Daniel Dragomir, fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

În acelaşi dosar sunt cercetate alte trei persoane.

Doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Ulterior, aceştia au fost puşi în libertate, fiind cercetaţi sub o măsură mai puţin aspră.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

În acelaşi dosar este vizată şi o a patra persoană, Yossi Barkshtein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO