Eveniment

AVAB a facut recurs in cazul FNI

01.08.2003, 00:00 16



Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a anuntat ieri ca a inaintat recurs la hotararea Curtii de Apel Bucuresti, prin care era obligata, impreuna cu CEC, SOV Invest si Fondul National de Investitii (FNI), la plata sumelor subscrise de o parte din investitori.



"Considerand ca sentinta 73 din 30 iunie 2003 constituie un precedent periculos in legitimarea fraudei de proportii savarsite in activitatea FNI, (..), AVAB a formulat recurs impotriva acesteia, solicitand instantei supreme admiterea acestuia, modificarea sentintei recurate si, pe fond, respingerea actiunii Asociatiei Investitorilor Pagubiti CEC - FNI", spune AVAB.



Autoritatea considera ca solutia pronuntata de instanta este surprinzatoare prin contradictiile pe care le cuprinde. In opinia juristilor AVAB, Curtea de Apel nu putea decide plata in solidar din partea celor patru institutii a sumelor subscrise, pentru ca in finalul hotararii sa dispuna obligarea CEC la executarea contractului de fidejusiune. In acelasi timp, AVAB atrage atentia ca in termenii contractului de fidejusiune se asigura plata valorii de rascumparare, si nu se garanta suma subscrisa. De asemenea, AVAB spune ca instanta nu s-a pronuntat asupra unei serii de exceptii. Este vorba, in primul rand, de cererea Autoritatii ca procesul sa fie suspendat pana la solutionarea procesului penal, in cadrul caruia se judeca 13 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO