Eveniment

Autoritatile locale: Landini a renuntat la Tractorul

15.04.2004, 00:00 16





Reprezentantii autoritatii locale brasovene au anuntat ieri ca firma italiana Landini a renuntat la preluarea societatii Tractorul Brasov, informatie dezmintita insa de noul proprietar al uzinei.



"E clar ca Landini a renuntat la intentia de a se implica in privatizarea uzinei Tractorul. Am informatii clare ca n-o sa vina nici alti investitori si ca se profileaza si acolo niste parcuri industriale", a declarat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, citat de Mediafax.



La randul sau, Mauro Frola, reprezentantul Landini in Romania spune ca nu exista nici un fel de problema si nici nu poate fi vorba despre o posibila retragere de la Tractorul. "Nu este nimic adevarat in privinta retragerii noastre de la Tractorul", a sustinut Frola.



El a adaugat ca fabrica merge bine acum si produce circa 500-600 de tractoare pe luna, isi plateste gazele naturale si energia electrica iar oamenii sunt linistiti pentru ca si-au primit drepturile banesti restante de anul trecut. "Mai mult am inceput sa platim si din datoriile mai vechi catre furnizori", a declarat Frola pentru Ziarul Financiar. Reprezentantul Landini spune ca si industria orizontala este foarte multumita datorita dublarii comenzilor pentru uzina Tractorul.



In septembrie 2003, Landini a achizitionat de la Autoritatea pentru Privatizare un pachet de actiuni reprezentand 80,1% din capitalul social al societatii Tractorul Brasov, valoarea totala a tranzactiei fiind de 45,3 milioane euro. Transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor Tractorul nu a avut loc, semnarea documentului fiind negociata, in aceasta perioada, intre Autoritatea pentru Privatizare si Landini.



Conform documentelor de privatizare, Landini va plati 28,3 milioane de euro, suma ce reprezinta contravaloarea actiunilor si investitiile asumate, la care se adauga 17 milioane de euro pentru achitarea datoriilor si a creditelor comerciale contractate de Tractorul. Landini este una dintre diviziile grupului industrial Argo, cu subsidiare in Franta, Germania, Africa de Sud, Canada si SUA.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO