Eveniment

Australia şi UE se pregătesc să bată palma pentru un acord comercial

Australia şi UE se pregătesc să bată palma pentru un...

Autor: Petru Mazilu

01.06.2023, 08:14 44

Australia este pregătită să extindă în a doua jumătate a anului discuţiile privind acordul de liber schimb cu UE, susţine un ministru australian, citat de Reuters.

Australia este pregătită pentru ca negocierile privind acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană să se extindă dincolo de jumătatea anului, susţine Don Farrell, ministrul australian al Comerţului. Negocierile se vor prelungi dacă părţile nu vor ajunge la un compromis în problemele cheie, inclusiv în ceea ce priveşte o taxă pentru maşinile de lux impusă de australieni şi utilizarea numelor geografice revendicate de Europa.

Un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, o piaţă de 450 de milioane de oameni reprezintă o prioritate, a declarat Don Farrell.

„Am precizat că Australia nu va semna o afacere doar de dragul acesteia. Vom persista, chiar dacă înseamnă că negocierile se extind dincolo de jumătatea anului", a spus Farrell într-un discurs ţinut joi la Clubul Naţional de Presă din Canberra.

Demnitarul australian va merge la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu comisarul UE, Valdis Dombrovskis.

Australia încearcă să diversifice pieţele de export pentru a reduce dependenţa de China, principalul său partener comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO