Eveniment

Atacurile comise de tânărul francez Mohamed Merah, o sfidare pentru clasa politică

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

22.03.2012, 13:07 172

Presa franceză susţine la unison, joi, că atacurile comise de Mohamed Merah reprezintă o sfidare faţă de clasa politică franceză în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, care are un precedent şi va avea şi o urmare, relatează AFP.

"Sfidarea lansată la adresa clasei politice (...) constituie un test de coeziune naţională", scrie cotidianul economic Les Echos. Potrivit cotidianului, "tentaţia de a se folosi de emoţia creată sau de a desemna vinovaţi este puternică" dar această tentaţie "este victoria absolută a terorismului".

"Doliul şi unitatea naţională devin repede ipocrizie şi capcană", consideră L'Humanité (comunist).

În Libération (stanga), Nicolas Demorand îşi exprimă dorinţa ca "odată îndepărtat, normalul să nu revină în galop". El vrea ca "unele cuvinte, unele discursuri să dispară definitiv din viaţa publică".

Le Figaro (dreapta) afirmă la rândul său că "cei şapte morţi de la Toulouse şi Montauban tocmai le-au amintit celor care încă mai erau în dubiu că răul care macină Republica nu este o fantasmă".

"Dacă vrem să evităm repetarea imensei drame de la Toulouse, trebuie să fim intransigenţi" cu comunitarismul, adaugă cotidianul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO