Eveniment

Asteptari confirmate la gimnastica

25.08.2004, 00:00 22



Catalina Ponor a mai adus Romaniei doua medalii de aur, dupa ce a castigat luni seara finalele pe aparate, la barna si la sol. Acestea se adauga la medalia de aur, castigata de Ponor cu echipa.



Cotidianul grec "Goal News" o numeste pe Catalina Ponor, "noua muza a gimnasticii", considerand ca nu va mai dura mult pana cand se va stinge mitul Svetlanei Horkina.



Presa americana o compara pe Ponor cu Nadia Comaneci, in timp ce "La Figaro" titreaza "Ponor de aur", iar "Liberation" concluzioneaza "O seara poleita cu aur pentru Ponor".



Marian Dragulescu a obtinut medilia de bronz la sarituri. Pentru prima saritura Dragulescu a obtinut cea mai mare nota din concurs. Presa canadiana considera ca medalia ar fi trebuit sa-i revina sportivului canadian Kyle Shewfelt, care s - a clasat pe locul patru.



Sportivul Florin Mironcic s-a calificat ieri in semifinala probei de canoe 1 pe distanta de 500 m, dupa ce s-a clasat pe locul trei in serii, cu timpul de 1:51.568.



Echipajul de kaiac 2, format din Marian Baban si Stefan Vasile s-a calificat in semifinalele probei pe distanta de 500 m, dupa ce a ocupat locul sase in serii, cu timpul de 1:34.410.



Echipajul de canoe 2, format din Florin Popescu si Silviu Simioncencu, a ocupat locul patru in serii, cu timpul de 1:41.368, calificandu-se in semifinale.



Echipajul feminin de kaiac 2, format din Florica Vulpe si Lidia Talpa, s-a calificat, de asemenea in semifinale, dupa ce s-a clasat pe locul sapte in serii, cu timpul 1:45.386.



Presedintele COR, Ion Tiriac, contesta maniera de arbitraj din concursul de gimnastica masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena. "Dupa parerea mea necalificata, Urzica a castigat la cal cu manere, dar se mai intampla. Chiar si acum sala vuieste din cauza arbitrajului. Eroarea umana exista, dar nu e in regula cand e intentionata. In gimnastica nici macar nu exista contestatie", a spus Tiriac.



Presedintele de onoare al COR, fosta campioana olimpica Nadia Comaneci, considera ca echipa masculina de gimnastica are mai multe valori decat cea feminina.



Romania a ajuns astfel sa detina opt medalii de aur, trei de argint si trei de bronz.



Judoka elena Eleni Ioannou, care s-a aruncat, pe 7 august, de la etajul trei al unui imobil, dupa o cearta cu iubitul sau, a decedat ieri la spitalul unde fusese internata, informeaza AFP.



Eleni Ioannou, in varsta de 20 de ani, a fost transportata in stare critica la spitalul Crucii Rosii din Atena, cu rani la cutia craniana si mai multe fracturi.



Eleni Ioannou practica judo de patru ani si in urma cu trei ani a devenit campioana a Greciei la categoria plus 78 de kg. La Jocurile Balcanice din 2002 s-a clasat a treia. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO