Eveniment

Asociaţia Da’DeCe lansează proiectul Muzeu de buzunar - kit de explorare creativă şi autonomă în două muzee din România

Asociaţia Da’DeCe lansează proiectul Muzeu de buzunar...

Autor: Ramona Cornea

10.11.2022, 18:33 39
Asociaţia Da’DeCe lansează proiectul Muzeu de buzunar  - kit de explorare creativă şi autonomă, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti şi cu Muzeul Judeţean de Artă Centrul Artistic Baia Mare. 
 
Cele două kituri  din proiect, numite La drum cu Exuberanţa şi Arta simte ca tine  -  se adresează copiilor de peste 10 ani şi sunt disponibile gratuit pentru aceştia în muzeele partenere, începând cu 12 noiembrie 2022, pentru vizitarea în familie sau grupuri (şcolare). 
 
”Kiturile din proiectul Muzeu de buzunar sunt un fel de a omagia patrimoniul muzeal prin joacă şi artă, aşa cum ne place nouă cel mai mult să o facem”, afirmă Iulia  Iordan, iniţiatoarea proiectului cultural Muzeu de buzunar. 
 
Ambele kit-uri interactive, care ajută copiii să descopere Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti sau Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” şi să înţeleagă mai bine obiectele păstrate acolo, au fost gândite şi realizate de o echipă de specialişti în educaţie muzeală şi de artişti. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO