Eveniment

Asiguratorii au incasat 91 mld. lei din agricultura

03.12.2003, 00:00 21



Volumul total al primelor de asigurare incasate din vanzari de polite de asigurari agricole de societatile de asigurari se ridica la 91 miliarde de lei in anul agricol 2002 - 2003, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.



Agras, din grupul Wiener Staedtishe, ocupa primul loc cu o valoare a primelor incasate de 46,3 miliarde de lei, urmata de Asirom cu 20,8 miliarde de lei, Allianz Tiriac Asigurari cu 19,7 miliarde de lei si Ardaf cu 1,3 miliarde de lei.



"Producatorii agricoli ale caror culturi au fost doar afectate de seceta vor primi despagubiri din partea societatilor de asigurari daca au incheiat contracte cu acestea iar cei ale caror suprafete au fost in intregime calamitate de seceta vor primi despagubiri de la bugetul de stat", a declarat ieri Miron Moldovan, directorul general al Directiei Generale Buget-Finante din Ministerul Agriculturii.



Prin declararea starii de calamitate in agricultura, Ministerul Agriculturii va aloca aproximativ 600 de miliarde de lei pentru despagubiri. La grau suprafata estimata pentru care se vor acorda despagubiri se ridica la 150.000 de hectare cu o valoare de 4 milioane de lei pentru fiecare hectar afectat de seceta, suma care va acoperi circa 64% din cheltuielile efectuate pana la data producerii fenomenului. stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO