Eveniment

Aro, Tractorul si Roman se vand maine

25.09.2003, 00:00 19



Autoritatea pentru Privatizare va semna maine contractele pentru privatizarea societatilor Aro Campulung, Tractorul Brasov si Roman Brasov, a declarat Victor Dumitriu, vicepresedinte al Autoritatii.



APAPS negociaza privatizarea producatorului de autovehicule din Campulung cu compania americana Crosslander, in timp ce pentru Roman Brasov au loc discutii similare cu firma Pesaka Astana SDN BHD din Malaezia.



Potrivit oficialului APAPS, negocierile cu compania italiana Landini Spa pentru preluarea Tractorul Brasov au fost, practic, incheiate.



"Speram sa vindem, pana la sfarsitul lunii septembrie, si pachetul de actiuni detinut la Petrotub Roman si Siderurgica Hunedoara", a adaugat Dumitriu.



Negocierile cu grupul LNM Holdings BV pentru preluarea celor doua societati au inceput pe data de 25 august, o data cu analiza aspectele tehnice si financiare ale ofertei depuse de proprietarul Ispat Sidex Galati si al Tepro Iasi.



"Vom vinde, astfel, societati pe care am incercat in multe randuri, din pacate fara succes, sa le privatizam", a mai spus Dumitriu.



Privatizarea Aro Campulung, Tractorul Brasov si Roman Brasov face parte din planul de masuri pe care autoritatile romane s-au angajat in fata oficialilor europeni sa le indeplineasca pana la inceputul lunii noimebrie. La aceasta data urmeaza sa fie publicat raportul de tara in care autoritatile de la Bucuresti spera sa fie mentionat statutul de economie de piata al Romaniei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO