Eveniment

Arme destinate rebelilor sirieni, confiscate la bordul unui vapor interceptat în Liban

Autor: Mediafax

28.04.2012, 13:36 96

Armata libaneză a confiscat sâmbătă trei containere cu arme provenind din Libia şi destinate rebeliunii siriene, aflate la bordul unei nave interceptate cu o zi înainte în nordul ţării, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP.

Această încărcătură este formată din mitraliere grele, obuze, rachete, lansatoare de rachetă şi explozivi, a precizat sursa citată.

Un alt oficial din cadrul serviciilor de securitate a afirmat că nava, care naviga sub pavilion Sierra Leone, a obţinut permis de acostare în portul Tripoli (nord).

Autorităţile siriene şi surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze au afirmat în mai multe rânduri că sunt aduse ilegal arme din Liban pentru a le veni în sprijin rebelilor care încearcă să înlăture de la putere regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Nava Lutfallah II a plecat din Libia înainte de a face o escală în portul egiptean Alexandria, după care a fost interceptată şi percheziţionată de marina libaneză în portul Selaata, la aproximativ 50 de kilometri de Beirut, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit acesteia, căpitanul navei şi echipajul au fost încredinţaţi serviciilor de informaţii militare la Tripoli pentru a fi interogaţi.

Siria este afectată din martie 2011 de o revoltă populară fără precedent care s-a militarizat treptat în faţa represiunii sângeroase desfăşurate de regim. În 13 luni, violenţele s-au soldat cu 11.100 de morţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO