Eveniment

Armata americană nevoită să se întoarcă în Orientul Mijlociu / Pentagonul a anunţat anunţat că va trimite nave de război şi puşcaşi marini suplimentari după acţiunile Iranului

Armata americană nevoită să se întoarcă în Orientul Mijlociu / Pentagonul a anunţat  anunţat că va trimite nave de război şi puşcaşi marini suplimentari după acţiunile Iranului

Autor: Gabriel Negreanu

22.07.2023, 12:14 5812
Armata americană a anunţat că va trimite nave de război şi puşcaşi marini suplimentari în Orientul Mijlociu, în încercarea de a descuraja Iranul să captureze mai multe nave în regiune.
 

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a ordonat trimiterea noilor forţe în regiune după încercările Iranului de a captura două petroliere în apele internaţionale din Golful Oman.

Aliaţii din Orientul Mijlociu au făcut presiuni asupra SUA pentru a face mai mult pentru descuraja Iranul, care - în decurs de o săptămână în această primăvară - a sechestrat două petroliere, scrie WSJ.

Emiratele Arabe Unite şi-au exprimat o frustrare deosebită faţă de lipsa unui răspuns american la capturarea petrolierelor de către Iran la începutul acestui an şi au cerut Pentagonului să trimită mai multe forţe în Golful Persic.

Statele Unite au trimis o serie de forţe în Orientul Mijlociu în ultimele trei luni pentru a descuraja forţele militare iraniene să oprescă navele comerciale care se deplasează în regiune.

Chiar şi cu noile întăriri, prezenţa militară americană în Orientul Mijlociu va fi mult mai mică decât forţa desfăşurată acolo în timpul războaielor din Irak şi Afganistan, deoarece Pentagonul a încercat în ultimii ani să îşi mute atenţia strategică către China şi Rusia. Dar acţiunile iraniene, inclusiv ameninţările recente la adresa transportului maritim din Golful Persic, au determinat Pentagonul să îşi reorienteze forţele înapoi în Orientul Mijlociu.

În plus, avioanele de vânătoare ruseşti au intensificat hărţuirea avioanelor americane deasupra Siriei, în ceea ce oficialii americani au spus că pare a fi un efort al Moscovei de a face presiuni asupra SUA pentru a se retrage din regiune. Iranienii împărtăşesc acest obiectiv, spun oficialii americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO