Eveniment

ARI va angaja firme pentru promovarea mediului de afaceri

22.09.2008, 20:24 25

Agentia Romana pentru Investitii (ARI), rezultata prin reorganizarea Agentiei Romane pentru Investitii Straine, va avea dreptul sa incheie conventii si intelegeri de colaborare cu institutii, asociatii, firme de specialitate si experti din tara si strainatate, pentru promovarea mediului de afaceri intern.
Noua structura va avea dreptul sa incheie cu investitorii, la solicitarea acestora, si un protocol cuprinzand facilitatile care pot fi acordate pentru un anumit proiect sub forma de masuri de sprijin, au declarat ieri surse guvernamentale.
Furnizarea de informatii privind oportunitatile de afaceri din Romania, facilitarea legaturilor cu structurile guvernamentale de decizie pentru aplicarea cat mai rapida a proiectelor de afaceri, identificarea impreuna cu prefecturile a celor mai atractive amplasamente pentru investitii si informarea semestriala a Cancelariei premierului asupra activitatii institutiei sunt alte atributii ale noii structuri in relatia cu investitorii, incluse deja in proiectul hotararii de guvern privind organizarea si functionarea Agentiei Romane pentru Investitii, conform surselor citate.
Institutia va fi de asemenea autorizata sa colecteze, prelucreze si actualizeze permanent, intr-o baza de date, toate informatiile privind masurile de ajutor de stat de care pot beneficia investitorii, date care vor fi publicate pe pagina sa de web. Agentia Romana pentru Investitii va lucra in coordonarea Cancelariei premierului si va fi condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepresedinte ca subsecretar de stat, numiti prin decizie a primului-ministru.
Structura organizatorica a institutiei, cu un numar maxim de 37 posturi exclusiv demnitarii, include si un post de secretar general ca inalt functionar public, numit pe baza de concurs sau examen. Noua agentie va prelua integral bugetul, patrimoniul, numarul de posturi si personalul Agentiei Romane de Investitii Straine, care se desfiinteaza.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO