Eveniment

Cum arată testele PISA şi cum diferă ele de testarea din România: Un exemplu de întrebare la testul PISA la matematică: „Graficul arată că se înregistrează o creştere imensă a numărului de jafuri din 1998 şi până în 1999. Întrebare: e corect sau nu?“ În grafic, aparent, creşterea e mare în desen, dar scala indică o creştere de la 507 la doar 515 jafuri

Autor: Ramona Cornea

Testele PISA conţin întrebări care să pună elevii în faţa unor lucruri din viaţa de zi cu zi şi mai puţin să reflecte cunoştinţele dintr-un domeniu de activitate sau altul, în condiţiile în care în şcolile din România problemele aplicative sunt de cele mai multe ori neglijate şi sunt considerate de profesori un balast la sfârşitul fiecărui capitol.

Programul pentru Evaluarea Internaţională a Elevilor (PISA) este un studiu comparativ internaţional iniţiat de OCDE cu scopul de a măsura dezvoltarea competenţelor de bază ale elevilor de 15 ani, aflaţi la finalul învăţământului obligatoriu, în trei domenii principale: lectură, matematică şi ştiinţe. 

Aşadar, testele PISA vizează capacitatea elevilor de a rezolva probleme complexe, de a gândi critic şi de a comunica eficient. Astfel, testele PISA ţintesc să vină cu informaţii despre eficienţa sistemelor de învăţământ în ceea ce priveşte pregătirea elevilor pentru a face faţă provocărilor din viaţa reală, practic de a aplica în viaţa reală ceea ce învaţă în şcoli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO