Eveniment

Aproape 1.800 de persoane au declarat venituri nete de peste un miliard de lei

24.10.2003, 00:00 19



Aproape 1.800 de contribuabili au declarat, pentru anul 2002, venituri globale nete in valoare de peste un miliard de lei, numai in municipiul Bucuresti fiind inregistrate peste 1.000 de persoane care se incadreaza in aceasta categorie de venituri.



Venitul mediu al celor 1.088 de contribuabili din Bucuresti situati in transa de venit mentionata a fost de 1,88 miliarde lei, primul loc in clasamentul realizat dupa acest indicator fiind Prahova, cu o valoare medie de 2,23 miliarde lei, urmat de Cluj si Constanta, cu 1,91 miliarde lei.



In clasamentul primelor zece judete in functie de numarul de contribuabili cu venituri declarate mai mari de un miliard de lei Bucurestiul este umat de Cluj (69 de persoane), Timis (67), Brasov (62), Bacau (58), Constanta (41), Galati (31), Arad (27), Arges (26) si Iasi (26).



Totalul contribuabililor cu venituri declarate mai mari de un miliard de lei a fost de 1.771 de persoane.



Potrivit lui Neculae Plaiasu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, cele mai mari venituri au fost realizate din activitati libere - cum sunt cele de notariat, avocatura, evaluare sau expertiza contabila.



"Treapta a doua este constituita din medicii cu cabinete personale, urmati de asa numitii «oameni de afaceri», care au interese in mai multe domenii de activitate, realizand venituri din cel putin patru-cinci surse diferite", a mai spus Plaiasu.



Ministerul Finantelor a definitivat 94,16% din declaratiile de venit global depuse de contribuabili pentru anul 2002 si a emis peste 2,7 milioane de decizii de impunere anuala.



In urma regularizarii impozitului anual cu platile efectuate de contribuabili in cursul anului, va trebui restituita suma de peste 2.200 miliarde de lei, statul urmand sa plateasca mai mult de 1.200 miliarde de lei.



Din numarul total de contribuabili care aveau obligatia sa depuna declaratii de venit global, circa 68% se afla in transa de venit net de 0-23 milioane lei, in timp ce in transa de venit net de peste 300 de milioane lei se afla sub un procent din contribuabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO