Eveniment

ANI îl trimite pe Stolojan la procurori pentru că nu şi-a declarat acţiunile în valoare de aproape 100.000 euro pe care le-ar deţine la Transgaz

ANI îl trimite pe Stolojan la procurori pentru că nu...

Autor: Iulian Anghel

24.04.2013, 16:38 464
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, fost premier în anii 1990 pe care îl acuză de fals în declaraţii întrucât nu a trecut în declaraţia de avere şi de interese faptul că ar deţine acţiuni la compania de transport de gaze Transgaz.

Stolojan nu a putut fi contactat pentru comentarii. ANI este instituţia care verifică corectitudinea declaraţiilor de avere şi de interese depuse de demnitari.

“În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25.05.2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A. Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aprox. 94.000 euro, încălcând, astfel, prevederile art. 292 din Codul Penal al României.”, aratră ANI.

Stolojan este europarlamentar PDL din vara lui 2009.

ANI susţine căîncepând cu 13 aprilie.2012, Stolojan deţine calitatea de acţionar la Transgaz. La data de 14 mai 2012, data de înregistrare pentru plata dividendelor, deţinea un număr de 2.356 acţiuni pentru care a încasat în anul 2012 un dividend net, în valoare de 58.896 lei.

“Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării verificărilor cu privire la o posibilă încălcare de către Theodor Dumitru Stolojan a dispoziţiilor art. 292 din Codul penal al României.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO