Eveniment

Angrourile Europa si Niro sunt amenintate cu demolarea

24.04.2007, 18:46 54

Angrourile Europa, Niro si alte centre comerciale neautorizate de la periferia sectorului 2 al Capitalei ar putea fi demolate in aceasta toamna, in cazul in care proprietarii acestora nu isi vor autoriza afacerea, a anuntat ieri primarul Neculai Ontanu.
Edilul de sector a precizat ca Primaria a somat toti administratorii centrelor comerciale de la periferia cartierului Colentina sa intre in legalitate in termen de sase luni, in caz contrar angrourile urmeaza sa fie demolate. Este vorba despre angrourile Europa, Niro, City Town, Sam Expo, City Shoes si Raducanu Virginia, centre comerciale amplasate in perimetrul delimitat de soseaua Colentina, strada Moroieni, calea ferata Bucuresti - Constanta si Intrarea Calitatii.
"Toate institutiile de control din Bucuresti constata, periodic, abateri grave de la normele legale privind disciplina financiar-fiscala, sustragerea de la plata taxelor si impozitelor locale, nerespectarea normelor legale privind disciplina in constructii, tulburarea grava a ordinii si linistii publice si un grad ridicat de infractionalitate in zona. Mai mult, prin aceste angrouri sunt introduse pe piata unele produse nesigure pentru viata, sanatatea si securitatea consumatorilor. Nu exista abatere prevazuta de lege care sa nu fi fost constatata in aceste complexe. Stop! Nu se mai poate!", a declarat Ontanu.
Potrivit acestuia, investitiile in infrastructura sectorului 2 atrag firme puternice, mai ales in zona imobiliara, care doresc sa-si dezvolte legal afacerile.
"Prezenta acestor angrouri nu numai ca dauneaza grav bugetului sectorului, dar sunt si o "pata reala de culoare". De aceea, am decis stoparea fenomenului evazionist si le-am cerut administratorilor acestor centre comerciale sa-si autorizeze afacerea. Adica se respecte normelor privind disciplina in constructii, normele de salubrizare si protectie a mediului, masurile de protectie a consumatorilor si, nu in ultimul rand, sa ia masuri de reinstaurare a ordinii publice. Cand vor indeplini aceste conditii, primaria le va autoriza afacerea in regim de urgenta. La fel de urgent insa vom si incepe demolarea angrourilor, daca la 31 octombrie 2006 nu corespund cerintelor legale", a mai spus primarul sectorului 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO