Eveniment

Angajatorii spun că nu mai au de unde recruta şi se îndreaptă din ce în ce mai mult spre forţa de muncă non-UE. Sorina Donisa, Prohuman APT: „Majoritatea companiilor intenţionează să recruteze personal non-UE, trendul este clar

Autor: Ramona Cornea

08.10.2023, 14:01 16825

Companiile spun că vor să aducă muncitori non – UE pentru poziţii din producţie, IT, logistică, HoReCa, agricultură, construcţii, curierat, BPO/SSC şi transport Romulus Badea, Patronatul Importatorilor de Forţă de Muncă din România: „În Ungaria pot fi aduşi muncitori străini în 30 – 45 de zile, iar la noi cel mai repede vin în cinci luni şi jumătate. Avem cazuri în care vin şi într-un an de zile.” Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii: „Pot să spun că cota de 100.000 de persoane nu va scădea. Sunt instituţii de profil care ar dori cumva să o lăsăm mai uşor cu importatul de forţă de muncă din diverse zone mai sensibile ale planetei.”

Companiile de pe piaţa locală se confruntă încă cu un deficit de forţă de muncă, cu toate că un val de prudenţă pluteşte asupra economiei locale. Astfel, angajatorii spun că au nevoie de oameni pentru acoperi joburi în producţie, IT, HoReCa, agricultură sau construcţii, poziţii care ar putea fi acoperite cu forţă de muncă din ţări non-UE, doar că procesul prin care aceşti oameni sunt aduşi în ţară este unul anevoios din cauza piedicilor şi barierelor administrative.

Firmele de import muncitori din Asia şi firmele de consultanţă fac lobby să aducă muncitori din Asia cu toate că România are 5 milioane de persoane apte de muncă care nu lucrează.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO