Eveniment

Anchetă la Câmpina după ce apa oraşului a fost infestată cu o bacterie

Anchetă la Câmpina după ce apa oraşului a fost...

Autor: Petru Mazilu

14.08.2021, 18:37 469

Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova au început o anchetă după ce apa oraşului Câmpina oraşului a fost infestată cu o bacterie. Potrivit unui mesaj RO-Alert emis vineri apa nu este potabilă.

Autorităţile locale au pus la dispoziţia locuitorilor rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraş. În paralel, mai multe instituţii au început o anchetă pentru a stabili cum a fost infestată sursa de apă a oraşului Câmpina.

„Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul judeţean Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium”, a anunţat Biroul de Presă al Prefecturii Prahova.

Un mesaj Ro-Alert a fost emis vineri în municipiul Câmpina pentru apă nepotabilă. Socieatea Hidro Prahova SA a anunţat că impune măsuri restrictive în ceea ce priveşte consumul de apă pentru abonaţii din oraş în perioada 13-17.08.2021, conform unui comunicat.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplineşte „condiţiile de potabilitate”, potrivit reglementărilor în vigoare.

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat şi în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Aceste interdicţii se vor menţine până la încadrarea apei distribuite în „parametrii de potabilitate”.

Hidro Prahova a extins măsura de restricţie a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenţie şi eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO