Eveniment

Ana Birchall, ministru interimar al justiţiei

Ana Birchall

Ana Birchall

Autor: Mediafax

10.02.2017, 00:03 397

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, este propunerea premierului Sorin Grindeanu pentru a asigura interimatul la Ministerul Justiţiei, a anunţat ieri Guvernul.

„Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, ministru interimar al justiţiei“, a transmis Executivul.

Ministrul justiţiei Florin Iordache a anunţat ieri că demisionează din funcţie. Demisia sa survine în urma protestelor masive declanşate ca urmare a aprobării Ordonanţei 13/2017 care bloca, în opinia protestatarilor, lupta anticorupţie.

Ana Birchall a urmat cursurile de masterat şi doctorat în drept la Yale Law School din SUA şi a lucrat ca avocat colaborator la firma de avo­catură White & Case LLP din New York. Ulterior, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe şi comisia pentru politică externă a Senatului, iar în intervalul iulie - decembrie 2012 a fost consilier al premierului de atunci, Victor Ponta, apoi înalt reprezentant pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA. Ea mai fost secretar şi apoi preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Interimatul se asigură pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO