Eveniment

Un nou an, noi provocări: Investitorii trebuie să devină creativi pentru a scăpa de "un stoc uriaş" de investiţii mai vechi şi pentru a pune la treabă noile bugete. Industria de private equity a intrat în 2024 cu sume record de bani necheltuiţi

Un nou an, noi provocări: Investitorii trebuie să...
03.01.2024, 00:09 1387

Industria de private equity a intrat în 2024 cu sume record de bani necheltuiţi de investitori şi cu un stoc fără precedent de tranzacţii vechi pe care firmele trebuie să le vândă în anii următori, scrie FT. 

Firmele de private equity stăteau pe un nivel record de 2,59 mld. dolari în rezervele de numerar disponibile pentru achiziţii şi alte investiţii, la data de 15 decembrie, potrivit S&P Global Market Intelligence. Aproape un sfert din aceşti bani erau deţinuţi de 25 dintre cele mai mari grupuri din industrie, printre care Apollo Global, Blackstone, KKR, CVC Capital şi Advent International.

Directorii din industrie şi consilierii lor consideră că noul an reprezintă un test important pentru investitorii de capital privat, în timp ce aceştia caută modalităţi de a vinde investiţiile mari, căutând în acelaşi timp noi oportunităţi.

În condiţiile în care piaţa de oferte publice iniţiale este încă călduţă şi în care tranzacţiile la nivel mondial sunt lente, numărul tranzacţiilor de retragere a capitalului privat a fost aproape de minimul ultimului deceniu, potrivit companiei de consultanţă Bain & Co.

Astfel, grupurile de buyout au rămas cu un volum record de 2,8 miliarde de dolari în investiţii nevândute şi ceea ce Bain a descris ca fiind "un volum uriaş de companii de lichidat".

"Ceea ce observăm din partea proprietarilor de capital privat este multă anxietate, deoarece nu este clar cum vor evolua vânzările", a declarat un bancher senior de fuziuni şi achiziţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO