Eveniment

Alimentele ar putea fi etichetate cu buline colorate, în funcţie de cât de sănătoase sunt

Alimentele ar putea fi etichetate cu buline colorate, în funcţie de cât de sănătoase sunt

Autor: Mediafax

22.03.2011, 15:22 24

Senatorii din Comisia pentru sănătate auavizat, favorabil, marţi, o iniţiativă legislativă care prevedeetichetarea produselor alimentare cu buline de diverseculori, în funcţie de cât de sănătoase sunt daunătoaresunt, scrie Mediafax.

Dacă propunerea legislativă privind unele măsuri suplimentarepentru etichetarea produselor alimentare, care îl are ca iniţiatorpe senatorul PDL Dumitru Staicu, va fi adoptată deambele Camere al Parlamentului, produsele alimentare vor aveaînscrisă pe etichetă sau pe ambalaj o bulină verde, portocalie sauroşie.

Astfel, bulina verde va fi folosită pentruproduse alimentare sănătoase, care pot fi consumate zilnic, fără săprezinte vreun risc pentru sănătate, ceaportocalie pentru produselealimentare care trebuie să fie consumate cu moderaţie şicea roşie va fi utilizată pentru a marca produselealimentare care conţin substanţe sau aditivi alimentari care potavea efecte dăunătoare asupra sănătăţii. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO