Eveniment

ALERTĂ în Prahova: Incendiu puternic la Ferma Dacilor, care arde în întregime. UPDATE: Patru morţi şi 4 persoane dispărute în incendiul din pensiunea din Tohani. Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Incendiu puternic la un operator economic din Prahova

Autor: Laura Buciu

26.12.2023, 09:50 2882

UPDATE. 

Cinci persoane, între care un copil, au fost scoase carbonizate până în acest moment din pensiunea Ferma Dacilor, din locallitatea Tohani, judeţul Prahova.


Numărul victimelor decedate în urma incendiului din pensiunea Ferma Dacilor se ridică la trei, după ce încă un adult a fost scos carbonizat de echipele de intervenţie.

Doi adulţi şi un copil au fost scoşi carbonizaţi, marţi, din pensiunea care a luat foc în localitatea Tohani, judeţul Prahova.

Alte cinci persoane sunt căutate.

În momentul izbucnirii incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 22 de persoane.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea unde a izbucnit incendiul nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi prin apel 112, despre incendiul de la unitatea de cazare.


Două persoane au murit şi şase sunt date dispărute în urma incendiului care a cuprins pensiunea din Tohani, judeţul Prahova.

În pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 22 de persoane.

Din cele 22 de persoane cazate în pensiune, 12 s-au autoevacuat, două au fost transportate la spital cu arsuri minore.

Alte două victime au fost extrase decedate.

Potrivit ISU Prahova, şase persoane încă sunt căutate în clădirea incendiată.

Potrivit IGSU, incendiul din Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant. Este vorba despre Ferma Dacilor, care arde în întregime.


Un incendiu puternic a izbucnit marţi dimineaţa la un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani, din judeţul Prahova. Este alertă în judeţ şi se intervine cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendului.

UPDATE 

Este vorba despre Ferma Dacilor, care arde în întregime.
 
Se intervine cu 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă ISU Prahova, o autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 3 ambulanţe SAJ.
 
Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi a mâinilor au fost asistate medical. Ele sunt conştiente.
 
Totodată, pentru identificarea şi altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare.
 
Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp.
 
Intervenţia este în dinamică.
 

Ştire iniţială

Potrivit ISU Prahova, se lucrează pentru lichidarea incendiului de proporţii care a cuprins un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani.

Pentru gestionarea evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un ATPVM, 4 ambulanţe SMURD şi 3 SAJ.

„Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roşu de intervenţie”, transmite ISU Prahova.

Încă nu sunt date clare cu privire la persoanele evacuate sau victime.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO